douane opleiding universiteit

DEN HAAG - Op 4 oktober gaat een nieuwe douaneopleiding van start. Doel is dat deze opleiding op korte termijn wordt erkend als wetenschappelijke master. Dat meldt Rijksoverheid.nl.

Het programma van de master bestaat uit drie gelijkwaardige pijlers: (douane)wetgeving, supply chain management en logistiek, informatiesystemen en compliance.

Met deze geïntegreerde wetenschappelijke studie voor de professional in het douaneveld is de nieuwe opleiding uniek in de wereld. Ook de nauwe samenwerking tussen douane, universiteiten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven is uniek.

Het programma wordt aangeboden dankzij een samenwerkingsverband van de faculteit Techniek, Bestuur en Management van TU Delft, de faculteiten Economie en Recht van Erasmus Universiteit Rotterdam en de faculteit Innovation Sciences van Technische Universiteit Eindhoven. Er wordt intensief samengewerkt met de Nederlandse douane en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

De douaneopleiding is bedoeld voor deelnemers van de overheid en het bedrijfsleven (logistiek, consultancy, IT, koepelorganisaties) en wordt verzorgd in een Engelstalige tweejarige deeltijdvariant.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres