Keuzegids

WAGENINGEN - Volgens de Keuzegids Universiteiten 2013 is de Wageningen University de beste universiteit van Nederland. De gids noemt de opleidingen aantrekkelijk en kleinschalig en roemt ook de intensieve begeleiding en prima faciliteiten van de instellingen. Dat meldt de NOS.

Verder geeft de Keuzegids 59 universitaire opleidingen het stempel 'topopleiding'. Dat zijn vooral de exacte vakken, theologie en filosofie. De opleidingen rechten en economie tellen flink minder topopleidingen.

Onderaan de lijst staat de Universiteit van Amsterdam. Ook de Vrije Universiteit (VU) scoort laag. De Keuzegids meldt dat de UvA meer sprake is van uitval in het eerste jaar dan op andere universiteiten. De VU krijgt als kritiek dat veel studies te kampen hebben met gebrek aan ruimte en moderne faciliteiten.

De Keuzegids wordt ieder jaar uitgegeven voor eerstejaars studenten als hulp bij het kiezen van een opleiding. Daarvoor worden ongeveer 400 bacheloropleidingen onderzocht die worden gegeven aan de 13 universiteiten die Nederland rijk is.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem