shell afstudeerprijs haarlem 2013

ENSCHEDE - Vandaag wordt aan student Roeland van der Veen van de Universiteit Twente een Shell Jong Talent Afstudeerprijs voor Natuurkunde uitgereikt. De plechtigheid vindt plaats bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem.

Van der Veen ontwikkelde een methode om de vorm van druppels op nanoschaal te meten terwijl deze zich zeer snel bewegen.

Bijzonder is vooral de meetmethode die Van der Veen in zijn afstudeeronderzoek ontwikkelde. Deze methode heeft hij half november gepresenteerd op een belangrijke internationale conferentie in San Diego van APS Physics Division of Fluid Dynamics. Eerder werd over zijn onderzoek gepubliceerd in het gezaghebbende tijdschrift Physical Review E.

Van der Veen: "Ik vind het leuk om experimenteel onderzoek te doen en iets nieuws te ontdekken. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat mijn onderzoek kan bijdragen aan de verbetering van industriële processen."

In totaal worden vandaag in Haarlem drie Shell Afstudeerprijzen voor Natuurkunde uitgereikt. Aan elke prijs is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres