Normal_radboud_universiteit_nijmegen_1__alleen_gebruiken_bij_nieuws_over_radboud_

NIJMEGEN – De Radboud Universiteit in Nijmegen opent vandaag een bijzonder academisch jaar. Dit jaar viert de universiteit haar 18e lustrum. Schrijver en columnist Arnon Grunberg zal een lezing houden vandaag om het nieuwe academisch jaar af te trappen.

Rector magnificus Bas Kortmann zal in zijn speech ingaan op de huidige crisis. Wat is nodig om uit deze crisis te komen?  En wat is de rol van de universiteit daarbij?

Arnon Grunberg is één van de meest succesvolle Nederlandse schrijvers. Zijn debuutroman ‘Blauwe maandagen’ werd een internationaal succes. Vele andere titels volgden zoals ‘Tirza’, ‘Huid’ en ‘Haar’ en zeer recent ‘De man zonder ziekte’. Dagelijks prikkelt Grunberg de gedachten van de lezers van de Volkskrant met een Voetnoot op de voorpagina.

Tijdens de academische plechtigheid zullen de Universitaire Studieprijzen, de Universitaire Onderwijsprijzen en de Internationaliseringsprijs worden uitgereikt. Ook worden de nominaties voor de Radboud Science Awards 2012 bekendgemaakt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen