Normal_technische_universiteit_eindhoven__alleen_voor_tue___8_

EINDHOVEN - Bij medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is de auto het populairste vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer. Dat blijkt uit een mobiliteitsenquête van DPO.

Afgelopen voorjaar onderzocht DPO het huidige gedrag en de mening van TU/e-medewerkers met betrekking tot de plannen voor de Groene Campus. Dat het onderwerp bij hen leeft, blijkt uit de hoge respons (35 procent) en het grote aantal ontvangen opmerkingen en suggesties.

TU/e-medewerkers kiezen hoofdzakelijk voor de auto (41 procent) of de fiets (38 procent) om naar het werk te gaan. Er staan elke dag gemiddeld 1.010 auto's geparkeerd op de campus. De helft van de medewerkers die buiten Eindhoven wonen, hebben gelegenheid om met de trein of bus naar de TU/e te komen. Nu komt 13 procent per spoor en slechts 1 procent met de bus. Gemak en snelheid zijn de meest genoemde motieven voor de keuze voor de auto.

Suggesties die medewerkers doen, betreffen de bouw van parkeergarages aan de rand van de campus, betere fietsenstallingen en het faciliteren van thuiswerken.

Via Allepersberichten.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres