Normal_duurzaam

MAASTRICHT - Het Green Office van de Universiteit Maastricht heeft de prestigieuze 2012 International Sustainable Campus Network oikos Student Leadership Award gewonnen, zo meldt Dichtbij.nl.

De award werd gisteravond uitgereikt tijdens het tweejaarlijkse ISCN-symposium in Oregon in de Verenigde Staten en is bedoeld voor bijzondere studentinitiatieven ter bevordering van duurzaamheid. Het Green Office, waar studenten en medewerkers samenwerken aan een duurzamere universiteit, ontving de award voor haar uitzonderlijke bijdrage aan groene, duurzame campusprojecten.

De jury vond het Green Office project een leidend voorbeeld van impact en betrokkenheid en een ware reflectie van de missie en ambities van oikos en het International Sustainable Campus Network (ISCN). “De winnaars van dit jaar leggen de lat hoog voor duurzaamheidsprojecten bij universiteiten, en zijn een voorbeeld voor campussen over de hele wereld”, aldus Matthew Gardner van het ISCN.

Het Maastricht University Green Office is in september 2010 opgericht door studenten. Het is een projectorganisatie die ecologische, sociale en economische duurzaamheidsprojecten bij de Universiteit Maastricht coördineert en initieert, door open innovatie met betrokkenheid van studenten en medewerkers.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen