Deze scholen in Flevoland maken al jaren gebruik van een mobieltjesverbod

Het Emelwerda College in Emmeloord zegt dat het mobieltjesverbod echt werkt. Begin dit jaar zijn mobiele telefoons in de klas verboden. Het Emelwerda College hanteert al jaren regels over het gebruik van mobieltjes in de klas. Dat meldt Omroep Flevoland. 

Als de scholieren het klaslokaal binnenkomen moeten de mobieltjes in een speciale telefoontas. Is de les voorbij, dan halen de leerlingen hun telefoon weer uit de tas.

Vakcollege hanteert nog strengere regels 

Leerlingen van het Vakcollege kregen nog strengere regels voor hun kiezen. Het Vakcollege valt sinds begin van het schooljaar onder de directie van het Emelwerda. De leerlingen mogen in de school hun telefoon helemaal niet meer gebruiken. De school heeft de regel ‘Thuis of in de kluis’ ingesteld.

Schoolprestaties 

Scholleider Kirsten Dijk geeft aan dat de schoolprestaties bij sommige leerlingen verbeterd zijn. Ook zijn er op school veel meer sociale contacten dan voorheen. Dat was ook de bedoeling van de school, meer contact onderling.

Een aantal leerlingen vindt de regels helemaal niets. Een leerling wil gewoon kunnen appen met vrienden van een andere school. Ze geeft wel toe dat ze sinds het mobieltjesverbod meer contact heeft met medeleerlingen en klasgenoten. Een andere leerling vindt het belangrijk dat hij altijd contact kan houden met zijn ouders, mocht dat nodig zijn.

In de pauze studeren 

Toch zijn er ook leerlingen die zien dat hun schoolprestaties zijn verbeterd sinds er regels zijn over het gebruik van een mobiele telefoon. Zo zijn er scholieren die meer tijd aan hun studie besteden in de pauzes sinds ze hun mobiel niet meer mogen gebruiken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk