Kinderen Houtense basisschool bellen zelf sponsors voor nieuw kunstgrasveld

Leerlingen van basisschool De Wissel uit Houten waren het zat om op de oude betontegels van het schoolplein te spelen. Via de leerlingenraad maakten ze dit bekend bij de directie van de school. Een half jaar later is er 70.000 euro opgehaald en volgens jaar wordt er een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Dat meldt RTV Utrecht. 

De gymzaal van OBS De Wissel gaat los als er 71.013 op de cheque te zien is. Het geschreeuw en gejuich van de kinderen maakt duidelijk hoe groot de vraag is naar een kunstgrasveld. Milan, één van de leerlingen, gaat over een jaar zeker weten gebruik maken van het grasveld. In zijn klas gaat het nu regelmatig mis. Veel schoolgenoten hadden dan ook de wens dat er iets gedaan werd aan het schoolplein.

Kunstgrasveld 

Toen de leerlingenraad bij de schooldirectie had laten weten dat ze graag een kunstgrasveld wilden, is het balletje gaan rollen. Er zijn binnen de school voor speciaal onderwijs verschillende acties georganiseerd en ook de ouders van de leerlingen werden over het plan geïnformeerd.

Speciaal basisonderwijs 

Zo’n 80 procent van de leerlingen van de school maakt gebruik van het speelveld, aldus de directeur. “Op onze school bieden wij speciaal basisonderwijs. Het zijn leerlingen die baat hebben bij rust, regelmaat en structuur.” De school heeft er daarom bewust voor gekozen om de leerlingen bij het project te betrekken.

Donateurs opbellen 

Eén van de ouders, Paul van der Rijt, ging een samenwerking aan met de gemeente, buurt, school en rotaryclub. Op de achtergrond is hij druk bezig geweest om het geldbedrag binnen te halen. De leerlingen moeten alleen vandaag zelf de laatste 15.00 euro bij elkaar bellen. De leerlingen vinden het erg spannend, maar ze durven het aan om de donateurs op te bellen. De leerlingen zelf zijn tot en met de laatste dag betrokken geweest bij dit project.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk