Normal_leerlingenvervoer

De gemeente Oldenzaal wil leerlingen in het speciaal onderwijs stimuleren om met de elektrische fiets of het openbaar vervoer te gaan, in plaats van met een taxi van het leerlingenvervoer. In het nieuwe beleid staan zelfredzaamheid en maatwerk voorop. De nieuwe verordening gaat in op 1 april 2023. Dit meldt De Stentor. 

Oldenzaal kijkt samen met leerlingen en ouders of het mogelijk is om het traditionele leerlingenvervoer te vervangen door een alternatief. Kinderen vanaf 9 jaar die vanwege medische redenen of afstand (de school ligt verder dan een bepaalde afstandsgrens) gemeentevervoer nodig hebben, krijgen te maken met een twee- of driejarig vervoersontwikkelingsplan. Daarin staat vastgelegd of een kind echt een taxibus nodig heeft, of afkan met een alternatief. Oldenzaal houdt hierbij rekening met de beperking van het kind, veiligheidsrisico’s en de afstand tussen huis en school.

Vergoeding alternatieven

Abonnementen voor het openbaar vervoer worden vergoed en voor de aanschaf van een e-bike wordt per kind een eenmalige bijdrage van 1.750 euro overgemaakt. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky