Hoogbegaafde Laurent (12) gaat natuurkunde studeren in München

De hoogbegaafde Laurent Simons (12) gaat in München studeren. De Vlaams-Nederlandse jongen staat ingeschreven als doctorandus in de experimentele fysica (natuurkunde) aan het Max Planck Instituut. Zijn vader Alexander heeft dat gisteren bekendgemaakt. Afgelopen zomer voltooide Laurent zijn master in de fysica in Antwerpen. Hij deed daar één jaar over. Dat meldt De Gelderlander.

Vader Alexander geeft aan dat Laurent erg van München houdt. Begin dit jaar liep Laurent stage bij het Max Planck Instituut voor Kwantumoptica in het onderzoekscentrum in München. Hij mocht daar deelnemen aan een onderzoeksproject om met behulp van een laser de kleinste kankercellen op te sporen in het bloed.

IQ van 145 

Laurent is hoogbegaafd en heeft een IQ van meer dan 145. Op zesjarige leeftijd verliet hij de lagere school en op zijn achtste haalde hij zijn middelbare schooldiploma. In Antwerpen behaalde hij daarna vrij snel zijn bachelor. Daarna ging hij elektrotechniek studeren in Eindhoven en daarna volgde de master in de kwantumfysica. 

Laurent wil mensen onsterfelijk maken 

Voor de lange termijn heeft Laurent ook torenhoge ambities. “Ik droom ervan om mensen onsterfelijk te maken, of toch minstens veel langer te laten leven dan nu”, zei hij laatst in een interview met ‘Dag Allemaal’. Dat was naar aanleiding van de documentaire ‘Laurent, het wonderkind’. Op die manier kon hij dan zijn opa en oma helpen, want zij kampen allebei met hart- en vaatziekten. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk