Webinars over communiceren op afstand voor doven en slechthorenden

Nu het onderwijs zo veel mogelijk op afstand plaatsvindt, wordt veel gebruikgemaakt van beeldcommunicatie en chatten. Videobellen is echter voor dove en slechthorende mensen een opgave. Met name een groepsgesprek volgen is moeilijk. Jessica Ernst, ervaringsdeskundige bij studio TOS van de TOSfabriek, een leerwerkbedrijf van Kentalis, vertelt aan de hand van diverse gratis webinars hoe je met ondersteuning toch een gesprek kunt volgen als je doof of slechthorend bent. Dit meldt Kentalis.

Tijdens elke webinar is voor maximaal tien personen plek. Op deze manier is er voldoende tijd voor vagen en persoonlijke aandacht.
 

Communiceren op afstand voor professionals die werken met doven en slechthorenden:

 • Dinsdag 14 April 15.00-16.30, Webinar l: communiceren op afstand voor professionals die werken met doven en slechthorenden met gebarentolk.
  Aanmelden voor deze webinar kan hier
 • Vrijdag 17 April 15.00-16.30, Webinar l: communiceren op afstand voor professionals die werken met doven en slechthorenden met gebarentolk.
  Aanmelden voor deze webinar kan hier.
 

Communiceren op afstand voor ouders van doven en slechthorenden

 • Dinsdag 14 April 20.00-21.30, Webinar l: communiceren op afstand voor ouders van doven en slechthorenden kinderen met schrijftolk.
  Aanmelden voor deze webinar kan hier
 • Donderdag 16 April 20.30-22.00, Webinar l communiceren op afstand voor ouders van doven en slechthorenden kinderen met schrijftolk.
  Aanmelden voor deze webinar kan hier.
 
Door: Nationale Onderwijsgids