Normal_01cmartijnbeekman
Kinderen van Tyltylcentrum de Witte Vogel kregen vandaag een bezoek van de Sint en Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal. ‘s Ochtends was er een VIP-ontmoeting met Sinterklaas voor de kinderen van het Tyltylcentrum. 's Middags werd de Sint vergezeld door gebarenpieten. Zo werd het ook een feest voor dove en slechthorende kinderen. Dit meldt Het Nationale Theater.
De Witte Vogel in Den Haag is een centrum voor het aanbod van onderwijs, ontwikkeling en behandeling aan kinderen met een meervoudige beperking van nul tot twintig jaar. De leerlingen uit drie klassen deden spelletjes met de pieten en zongen liedjes met Sinterklaas.
 

Het Nationale Theater Onbeperkt

De samenwerking met De Witte Vogel en de inzet van de gebarenpieten zijn onderdeel van het programma Het Nationale Theater Onbeperkt. Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Sinds 2018 worden bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen aangeboden en wordt met een aantal gespecialiseerde organisaties samengewerkt. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids