Normal_rss_entry-195593

De zomervakantie van scholieren in Zuid-Holland, Utrecht, een deel van Gelderland en een aantal gemeentes in Noord-Brabant is afgelopen. Na zes weken vrij te zijn geweest, moet regio Midden maandag weer de schoolbanken in. Daarmee is de zomervakantie officieel voorbij voor scholieren in Nederland.

Maandag 18 augustus waren leerlingen in het zuiden (een deel van Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) als eersten weer aan de beurt. De week daarop openden scholen in het noorden (Drenthe, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel en Flevoland) hun deuren weer voor het nieuwe schooljaar.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) vraagt bij het eind van de vakantie traditiegetrouw aandacht voor schoolgaande jeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode meer fietsers en voetgangers onderweg. In totaal reizen anderhalf miljoen scholieren tussen huis en school. Volgens VVN vallen er na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

De verkeersveiligheidsorganisatie vraagt de komende tijd met spandoeken, affiches, borden en folders aandacht voor haar campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.

Door: ANP