Normal_werk_stage_praktijk

Gisteren hebben veel leerlingen die het praktijkonderwijs hebben afgerond hun schooldiploma gekregen. Hiermee wordt vooruitgelopen op de op handen zijnde wetswijziging die ervoor zorgt dat ook leerlingen in het praktijkonderwijs een landelijk erkend schooldiploma krijgen. Dit meldt Hart van Nederland.

Eind december 2018 heeft minister Slob aan de Tweede Kamer bericht dat hij in de wet wil laten vastleggen dat ook leerlingen in het praktijkonderwijs een erkend diploma krijgen. Tot nu toe is het praktijkonderwijs de enige schoolsoort in het voortgezet onderwijs zonder eindexamen en dus zonder diploma. 
 
Volgens minister Slob verdienen deze leerlingen aan het eind van hun middelbare schooltijd ook bewijs van hun prestaties. “Leerlingen in het praktijkonderwijs willen net als andere leerlingen laten zien wat zij kunnen. Daarom krijgen zij voortaan ook een diploma”, aldus minister Slob. Omdat in het praktijkonderwijs geen eindexamen wordt afgenomen, gaat het om een schooldiploma.
 
De minister is bezig de wet in te voeren. Ondertussen stimuleert hij zoveel mogelijk scholen alvast schooldiploma’s te gaan afgeven. Als de wetswijziging er helemaal door is, wordt het voor alle pro-scholen verplicht om hun leerlingen een schooldiploma te overhandigen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids