Normal_11773

GRONINGEN - Het Centrum voor Revalidatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Prins Johan Friso Mytylschool gaan nog nauwer samenwerken.

De kinderen van de school krijgen integrale begeleiding onder het motto ‘één kind, één plan, één team'. De kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap krijgen naast onderwijs een revalidatiebehandeling en onderwijsondersteuning van artsen, paramedici en psychologen.

Maandag 21 mei 2012 zetten het Centrum voor Revalidatie en de mytylschool hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Het doel is om de kinderen en hun ouders een totaalpakket te bieden dat een antwoord geeft op alle vragen rondom zorg, opvoeding en onderwijs.

De negen fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten die in dienst van de mytylschool waren, komen nu in dienst van het Centrum voor Revalidatie. Ze blijven de kinderen op school behandelen om te voorkomen dat zij continu heen en weer moeten reizen tussen school en het revalidatiecentrum. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een nieuwe behandelunit bij de school.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres