Normal_kind_stoel_klas_jong3456

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met aanpassing van de wet Passend onderwijs. De aanpassing moet het mogelijk maken voor leerlingen met een beperking of chronische ziekte om af te wijken van de voorgeschreven onderwijstijd. Dit meldt de PO-Raad.

De sectororganisatie voor het primair onderwijs is blij met het besluit van de Eerste Kamer. Het geeft meer mogelijkheden om aan de behoefte van leerlingen tegemoet te komen, die om psychische of lichamelijke redenen tijdelijk niet naar school kunnen. De school kan dan bij de onderwijsinspectie een verzoek indienen om af te wijken van de onderwijstijd voor die leerling. Wanneer de aanpassing van de wet wordt doorgevoerd, is nog niet bekend.

De PO-Raad is ook blij met het besluit dat Eerste Kamer de bezuinigingsplannen van het kabinet wil terugdraaien. In het regeerakkoord had het kabinet besloten dat het onderwijs in totaal 183 miljoen euro zou moeten inleveren. Voor het primair onderwijs op zich zou de bezuiniging oplopen tot structureel 61 miljoen euro. De PO-Raad is altijd tegenstander geweest van de bezuinigingen en is dan ook opgelucht dat ook de Eerste Kamer van mening is dat er juist in het onderwijs geïnvesteerd moet worden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids