Normal_bewegen__sport__basketbal

Al jaren wordt voor het reguliere onderwijs jaarlijks de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ georganiseerd. Maar ook in het speciaal onderwijs gebeurt heel veel moois op het gebied van bewegen. De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) is daarom erg blij dat deze verkiezing nu ook voor het speciaal onderwijs georganiseerd kan worden. Dit melden Gezonde School en de KVLO.

Elke school in het voortgezet speciaal onderwijs kan zich aanmelden. Voorwaarde is dat de school niet alleen veel aandacht besteedt aan lessen lichamelijke opvoeding maar ook structureel een buitenschools sport- en beweegprogramma aanbiedt voor alle leerlingen, in samenwerking met sportverenigingen. Bovendien stimuleert de school een actieve en gezonde leefstijl bij de leerlingen en is daarmee in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School.

Aanmelden voor de verkiezing kan tot 1 februari 2018. Scholen moeten aan de hand van een aantal richtlijnen laten zien waarom zij vinden dat zij de sportiefste vso-school van Nederland zijn. Een jury nomineert vervolgens 3 scholen uit alle inzendingen voor de finale. Deze drie scholen worden uitgenodigd om met een groep van 24 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen, op 11 april 2018 in het sportcomplex van HAN Nijmegen. Op de finaledag moeten de scholen vragen beantwoorden van een deskundige jury en mogen de leerlingen meedoen aan clinics.

De inhoud van de prijs die gewonnen kan worden, blijft nog een verrassing. Ook de andere genomineerde scholen gaan niet met lege handen naar huis. Aanmelden kan door te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Meer informatie op de website van de KVLO.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids