Normal_agenda_planning

In het project NSGK Jongerencoach worden door vrijwillige coaches jongeren met een handicap of chronische ziekte ondersteund bij het maken en realiseren van hun toekomstplannen. Jongeren werken hierin samen met een eigen coach bijvoorbeeld aan het vinden van een passende studie of een leuke baan. Dit meldt LECSO.

Veel jongeren met een handicap of chronische ziekte vallen tussen wal en schip. Voor hen is het extra lastig om uit te vogelen wat ze willen en kunnen, waardoor er regelmatig sprake is van onderprestatie. Het project NSGK Jongerencoach wil hen helpen om uit te vinden wat bij hen past, qua sociale contacten, vrije tijd, studie en baan. Met de methodiek Persoonlijke Toekomstplanning werken de jongere en de coach samen aan het realiseren hiervan. Focus hierbij ligt op doelen stellen, te nemen stappen inzichtelijk maken en het netwerk van de jongere hierbij betrekken.
 
Sommige coaches verzorgen ook workshops toekomstplanning op scholen, zorginstellingen, organisaties met werkervaringsplekken voor jongeren met een beperking, etcetera. Ook verzorgt NSGK Jongerencoach maattrajecten. Zo gaat NSGK Jongerencoach bijvoorbeeld op een vso-school in Amsterdam een groep bovenbouw VMBO-leerlingen coachen bij het maken van hun profiel- en studiekeuze.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids