Normal_rss_entry-90361

Het eerste setje Kinderpostzegels gaat naar Linda de Mol. De jaarlijkse actie van schoolkinderen begint eind september bij de voordeur van de presentatrice. Haar LINDA.foundation en de Stichting Kinderpostzegels slaan dit jaar de handen ineen.

Thema van de Kinderpostzegelactie 2017 is ‘Een goed thuis voor alle kinderen’. “Kinderen die leven in armoede groeien niet onbezorgd op, want financiële nood bezorgt het hele gezin stress”, weet Linda. “Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor de (financiële) problemen in een gezin, maar ze lijden er wel onder.”

Linda steunt de basisschoolleerlingen die dit najaar langs de deuren gaan door zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de jaarlijkse actie. “Haar foundation heeft hetzelfde doel als onze stichting: kwetsbare kinderen helpen”, licht een woordvoerder van de Stichting Kinderpostzegels toe. “Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar de LINDA.foundation.”

Jeroen den Tex, directeur van de Stichting Kinderpostzegels, is “erg blij” met de samenwerking met Linda’s stichting. “Door onze krachten te bundelen, hopen we duizenden kinderen te kunnen helpen.”

De kinderpostzegelactie bestaat sinds 1924. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. Vorig jaar bracht de verkoop van de speciale postzegels en kaarten 9,3 miljoen euro op.

Door: ANP