Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Op 19 mei aanstaande is het mogelijk om een zogenaamde estafette te bezoeken op het gebied van jeugdhulp en onderwijs. De bijeenkomst is bedoeld om de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp te verbeteren. Mensen kunnen terecht in Groesbeek en Ede, waar goede voorbeelden van samenwerking uit de praktijk worden getoond. Dat meldt Lesco.

De samenwerking tussen gemeenten en jeugdinstellingen is  in Groesbeek te zien in De Waag, een onderwijszorgarrangement voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Deze jongeren hebben een verstandelijke beperking, vaak gepaard met psychiatrische problemen. Tijdens de estafette op 19 mei worden de werkwijze en de visie van De Waag besproken.

Op dezelfde dag kunnen bezoekers ook terecht in BinK, behandeling in de Klas, in Ede. De kinderen bij BinK Intensief krijgen een persoonlijk onderwijsdoel, dat gezamenlijk met hen, hun ouders en de school wordt besproken. Er is ook een lichtere variant, BinK Ambulant, waar kinderen met psychische problemen passend onderwijs volgen.

Vrijdag 19 mei staat de gehele dag in het teken van het op een goede manier vormgeven aan zowel zorg als onderwijs. Via het aanmeldformulier op de website van Lesco kunnen mensen zich aanmelden voor de estafette.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids