Normal_20161005startbijeenkomstankerthemakomkokeninonzekeuken

Kinderen met ernstige meervoudige communicatiebeperkingen van 3 tot en met 12 jaar kunnen op 4 september 2017 samen met hun netwerk starten met de voorbereiding van de stap naar passend onderwijs. Stichting Milo heeft hiervoor, in samenwerking met onder andere Kentalis, het KLIN© programma ontwikkeld. Dit meldt Stichting Milo.

KLIN© staat voor Kinderen Leren Initiatieven Nemen in Communicatie. Dit behandelprogramma is ontwikkeld door prof. dr. Hans van Balkom van Milo in samenwerking met Kentalis, Stichting Radar en de Radboud Universiteit. In een KLIN© traject wordt een fundament aangelegd voor verdere taalverwerving, voor de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en beginnende vormen van geletterdheid. Maar ook de aandacht, concentratie, zelfvertrouwen en zelf inzicht van het kind verbetert. Het kind ziet meer samenhangen, patronen en relaties tussen gebeurtenissen en activiteiten.
 
KLIN© is een programma voor vroeg- en voorschoolse educatie. Het KLIN© programma bestaat naast thuisbehandelingen uit drie periodes van 12 weken waarin het kind (met uitzondering van woensdag) vier dagen per week van 9.00 tot 15.00 uur in het KLIN© Atelier in Schijndel aan de slag gaat met behandelaars. Meer informatie is te vinden op www.stichtingmilo.nl. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids