Normal_normal_kind_bak_geld

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs zal geen extra geld vrijmaken voor hoogbegaafdenonderwijs. Dit schrijft hij in een brief aan de gemeente Den Haag. Hij reageert hiermee op een verzoek van de gemeente voor extra financiële middelen voor een aparte onderwijsvoorziening voor hoogbegaafde leerlingen.

De staatssecretaris is van mening dat er al genoeg geld voor hoogbegaafden beschikbaar is via de reguliere rijksbegroting van schoolbesturen en samenwerkingsverbanden voor intensief hoogbegaafdenonderwijs. Hij wijst erop dat samenwerkingsverbanden verantwoordelijk zijn voor een dekkend ondersteuningsaanbod voor hoogbegaafde leerlingen in de regio. 
 
Een nieuwe, particuliere, onderwijsvoorziening starten via een bestaand schoolbestuur of via betrokken ouders is theoretisch mogelijk, maar de onderwijswetgeving biedt momenteel nog maar beperkt ruimte  voor het starten van een nieuwe school op basis van een onderwijsconcept. Dekker wil dit verruimen via het wetsvoorstel Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids