Normal_klas__klaslokaal__leeg__schoolverlater__vo

Vorige week stak een leerling van de scholengemeenschap Mariëndael in Arnhem een klasgenoot met een mes in zijn nek. Schooldirecteur Edward Elenga heeft laten weten dat het meisje geschorst is gedurende het politieonderzoek. Elenga zegt dat de school af gaat wachten wat ze daarna met de leerling gaan doen. Dat meldt Omroep Gelderland.

De jongen die werd gestoken werd vorige week wel naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht dezelfde avond weer naar huis. Afgelopen maandag is de jongen weer begonnen met de lessen. De school laten weten nog steeds niet te weten wat de aanleiding voor de steekpartij was. “Het kwam volledig onverwacht. Omdat er kwetsbare kinderen op onze school zitten, zijn we juist altijd extra alert. Maar we hebben nooit gemerkt dat er spanningen tussen de twee waren”, aldus Elenga.

De andere leerlingen op de school zouden weinig hebben meegekregen van het incident. De school geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, jongeren met autisme en langdurig zieke leerlingen van 12 tot 20 jaar. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids