Normal_mespuntje

Een leerling van de scholengemeenschap Mariëndael in Arnhem heeft gisteren een klasgenoot met een mes in zijn wang of nek gestoken. Het gaat naar omstandigheden goed met het slachtoffer, hij mocht 's avonds weer het ziekenhuis verlaten. De dader is door de politie aangehouden. Dat meldt de Gelderlander.

Het meisje stak haar klasgenoot woensdagmiddag met een mes. De steekpartij gebeurde in de pauze toen het merendeel van de leerlingen in de aula was. Volgens schooldirecteur Edward Elenga hebben de andere leerlingen weinig gemerkt van het incident. “Gelukkig hebben zij niet veel van het incident meegekregen. We hebben veel leerlingen met autisme en angststoornissen. Het is beter als zij niet veel van het incident meekrijgen. Zoals we het nu kunnen inschatten is er niemand getuige geweest van het steekincident”, aldus elenga.

De aanleiding van de steekpartij is onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak en heeft het meisje aangehouden. Volgens de directeur is alles weer rustig op de school. Vandaag wordt gekeken of leerlingen de behoefte hebben om erover te praten.

De school geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, jongeren met autisme en langdurig zieke leerlingen van 12 tot 20 jaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids