Normal_samenwerken_studie_groep

Stichting leerKRACHT organiseert samen met de PO-Raad, de VO-raad en de MBO Raad dit schooljaar het LeerKRACHT-besturenprogramma. Hierin gaan onderwijsbestuurders op bezoek bij gerenommeerde bedrijven zoals TomTom, Bol.com en Albert Heijn om met hen van gedachten te wisselen over het creëren van een professionele cultuur in de eigen organisatie. Dit meldt de VO-raad.

Het programma is opgebouwd uit drie bijeenkomsten. Bij de eerste wordt er een bezoek gebracht aan een gerenommeerd bedrijf dat zelf een verbeteraanpak hanteert. De tweede bijeenkomst is een ‘learn & lunchbijeenkomst’ waarin de onderwijsbestuurder samen met ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven ideeën kan uitwisselen over het creëren van een verbetercultuur. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan een schoolbestuurder (op een school) die al enkele jaren deelneemt aan leerKRACHT.
 
Het programma is bedoeld voor zowel bestuurders van scholen die participeren in het leerKRACHT-programma, als voor ‘nieuwe’ bestuurders die belangstellend zijn naar deze aanpak maar nog geen scholen hebben die actief deelnemen. 
 
Aanmelden kan via de website van stichting leerKRACHT. De inschrijving sluit vrijdag 21 oktober 2016. De kosten voor het programma bedragen 600 euro voor de gehele cyclus van drie bijeenkomsten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids