Normal_kind_hond

Namens Hulphond Nederland heeft de 14-jarige Daan samen met Rudolph Strickwold, directeur Marketing & Commercie, vanmorgen de handelsdag bij Euronext in Amsterdam met een gongslag geopend. Hiermee vragen zij aandacht voor het toenemende belang van kindertherapie en -coaching met hulphonden. Dit meldt Hulphond Nederland.

Dit jaar zijn al meer dan 200 jongeren met gedrags- of ontwikkelingsproblemen, waaronder Daan, succesvol behandeld door therapeuten met speciaal opgeleide Therapie-hulphonden. Het gaat dan om kinderen met bijvoorbeeld autisme, adhd, een licht verstandelijke beperking of pestproblemen op school. Naar verwachting zullen eind 2016 ruim 450 jongeren geholpen zijn. Hulphond Nederland was uitgenodigd voor de gongceremonie in het kader van de International Assistance Dog Week. Van 7 tot 13 augustus wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belangrijke werk van hulphonden. 
 
Honderdduizenden kinderen en jongeren in Nederland zijn angstig of onzeker, worden gepest, hebben gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of last van psychiatrische aandoeningen. Hulphond Nederland biedt jongeren zoals Daan uitkomst met haar dierondersteunde therapie en coaching, ook wel bekend als Animal Assisted Interventions (AAI). Omdat deze therapie is gericht op leren door ervaren, wordt in relatief korte tijd veel bereikt. In 75 procent van de gevallen leiden tien therapie- en coachingsessies met een hulphond al tot een oplossing van de zorgvraag en daarmee tot een nieuw perspectief voor deze kwetsbare groep kinderen en jongeren. 
 
Hulphond Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (ptss). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals adhd of autisme, (licht) verstandelijke beperkingen en pestproblemen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids