Normal_copyright_stockfreeimages_wiskunde_frustratie_leerling_

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht te bevorderen dat leerlingen die in het kader van passend onderwijs op een andere plek les krijgen dan de school waar zij staan ingeschreven, toch bekostiging krijgen. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs is niet blij met de aangenomen motie. Dat meldt Verus.

De motie verzoekt de regering om te bevorderen dat schoolbesturen en samenwerkingsverbanden ten behoeve van het leerrecht van kinderen samenwerken met externe (particuliere) onderwijs- en zorgaanbieders, waarbij leerlingen die deels maatwerk ontvangen op een andere locatie dan de school waar zij staan ingeschreven, ook in aanmerking komen voor bekostiging. De motie werd ingediend door Michel Rog (CDA) en Loes Ypma (PvdA).

Dekker gaf aan niet blij te zijn met de motie. “Het staat scholen vrij om expertise of materialen in te kopen. Wat echter niet mag op dit moment, is het doorsluizen van onderwijsbekostiging van de ene instelling naar een particuliere instelling.” Volgens Dekker was het niet duidelijk of de motie nu wel of niet oproept tot het doorsluizen van onderwijsbekostiging. Verus laat weten dat er een wetswijziging wordt voorbereid waarin het doorsluizen van geld naar een externe instelling mogelijk wordt. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids