Normal_spreken_praten_zwijgen_logopedie3423

In Enschede kan men sinds kort terecht voor een nieuwe multidisciplinaire behandeling voor kinderen met een spraak-taal- en/of communicatiestoornis. Het Spraak en Taal Ambulatorium van Kentalis biedt een korte en zeer intensieve vorm van multidisciplinaire behandeling aan kinderen of jongeren (4-16 jaar) en helpt daarnaast bij het maken van een juiste behandelingsaanpak wanneer de diagnose moeilijk te stellen is. Dit meldt Kentalis.

Het Spraak Taal Ambulatorium doet eerst uitgebreid onderzoek op audiologisch, logopedisch en neuropsychologisch terrein. Daarna start de behandeling. Kinderen komen samen met hun ouders acht weken voor behandeling. De begeleiders gebruiken in hun behandeling het niveau en belevingswereld van het kind waardoor het kind interesse in het geleerde blijft houden. Op een speelse manier gaat men met het kind om.
 
Daarnaast krijgen ouders handvatten en adviezen om thuis ook beter met het kind om te kunnen gaan. Ook leerkrachten en andere hulpverleners worden ingeschakeld zodat het kind van verschillende kanten eenduidige begeleiding kan krijgen waar hij dat het meeste nodig heeft. 
 
Naast Utrecht, Eindhoven en Groningen is Enschede de vierde stad waar een dergelijke intensieve multidiciplinaire behandeling aangeboden wordt.
 
© Nationale Onderwijsgids