Logo_logo

De kunstparticipatie van mensen met een beperking ligt lager dan die van mensen zonder beperking.  Het Landelijke Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) wil daarom kunsteducatie binnen het speciaal onderwijs versterken door het organiseren van de conferentie 'Cultuureducatie in het Speciaal Onderwijs'. Op deze conferentie vindt ook de officiële lancering plaats van Special Heroes Art, een kunst stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar. Dat meldt LKCA.

De conferentie wordt op 20 april georganiseerd in Utrecht. Tijdens de conferentie presenteert Dirk Monsma zijn nieuwste boek met portretten van jonge kunstbeoefenaars met een beperking. Monsma geeft ook zijn visie op de stand van zaken rondom cultuureducatie in het speciaal onderwijs. In totaal worden er 14 sessies op de conferentie georganiseerd. LKCA wil met de conferentie een impuls geven aan de participatie van mensen met een beperking.

De conferentie is bedoeld voor iedereen die werkt aan meer en beter cultuuronderwijs in het so, sbo en vso, bijvoorbeeld kunstvakdocenten, medewerkers culturele instellingen, ICC'ers, beleidsmakers, schoolbesturen en schooldirecties. Kosten voor deelname zijn 45 euro. Hier is meer informatie over de conferentie en aanmelding te vinden.

© Nationale Onderwijsgids