Normal_speciaal_passend_onderwijs_les

De Aloysius Stichting heeft het certificaat Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs (KSO) ontvangen. Daarmee is de stichting ISO-gecertificeerd. Hans Kelderman, bestuursvoorzitter Aloysius Stichting en Ellen Ros, coördinator kwaliteit, hebben het certificaat in ontvangst genomen. De stichting is de achtste  instelling die het certificaat heeft ontvangen. Dat meldt Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (LECSO).

Met het certificaat voor de Aloysius Stichting is inmiddels meer dan de helft van de specialistische scholen die onderwijs bieden aan leerlingen met psychiatrische- en gedragsproblemen extern gecertificeerd. Het KSO is gebaseerd op kwaliteitsnormen op het gebied van beleid, organisatie, primair proces, mensen, partners en reflectie. Deze normen zijn ontwikkeld door het LECSO en een aantal speciaal onderwijsinstellingen. De KSO is de vertaling van de ISO 9001 norm voor het speciaal onderwijs. Het KSO-keurmerk moet een maatstaf worden voor ouders en leerlingen. Hieraan moeten ouders en leerlingen kunnen zien dat een school haar organisatie goed op orde heeft.

De Aloysius Stichting heeft 47 locaties en richt zich op kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basis- of voortgezet onderwijs. Ook geeft de stichting onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunen, adviseren en begeleiden zij leerlingen en onderwijsteams in(regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.

© Nationale Onderwijsgids