Normal_normal_12819fb9-da0c-4ea7-b5de-94234a0e90fd

Afgelopen zaterdag werd The Blind Run in Utrecht georganiseerd. Door de deelnemers werden op het parcours in totaal meer dan 500 gesponsorde kilometers afgelegd, goed voor een bedrag van 19.472 euro. Met die kilometers wordt geld ingezameld voor een project waarmee Vereniging Bartiméus Sonneheerdt het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen wil verbeteren. Dat meldt The Blind Run.

De deelnemers leggen het parkoers af in duo's bestaande uit een persoon die kan zien en een persoon die blind of geblinddoekt is en zijn met een kort lint met elkaar verbonden. De duo's proberen in anderhalf uur zoveel mogelijk kilometers te lopen, waarbij ze zich laten sponsoren voor hun prestatie. De loop wordt niet alleen georganiseerd om geld in te zamelen voor onderwijs, maar ook om de deelnemers te laten ervaren hoe het is om te sporten met een visuele beperking.

Dit jaar wordt de opbrengst van The Blind Run besteed aan het project: 3D printen voor voelbaar onderwijs. Carla Aalderink, directeur Vereniging Bartiméus Sonneheerdt: "Met dit project willen we onderzoeken welke mogelijkheden het 3D printen biedt voor het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen. Om daarna een reeks voelbare, interactieve modellen te ontwikkelen. Dat betekent dat we aan de 3D modellen functionele technologie willen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan voelsensoren die een gesproken uitleg geven of andere geluiden laten horen als je er met je vinger overheen gaat."

© Nationale Onderwijsgids