Normal_smartphone_app__2_

Door een eenvoudige app kunnen jongeren met een licht verstandelijke beperking gemakkelijk zelf met het openbaar vervoer naar school. De app GoOV maakt jongeren minder afhankelijk van ouders en taxi, de jongeren kunnen dus beter op eigen benen staan. Dat meldt Tubantia.

De reis-app begeleidt de gebruiker stap voor stap van begin naar eindpunt. Bij gebruik van de app zien de jongeren een kaart met de route, ze kunnen zien waar de bushalte is, waar de jongere zelf is en welke kant hij of zij op moet. Mocht de jongere in paniek raken of verdwalen, dan kunnen ze een callcenter bellen waar de medewerkers ze weer op het goede spoor zetten. Dankzij de app kunnen ouders thuis elk moment zien waar hun kind is.

De app is onder jongeren in Oldenzaal getest. De jongeren wisten zichzelf te redden nadat de app was uitgelegd. Voor de zekerheid kregen de ouders zes ov-dagkaarten om de eerste paar keer met hun kind mee te reizen. Na een paar keer de route gedaan te hebben blijken de meeste jongeren de route te kennen en de app niet eens meer nodig te hebben. 

© Nationale Onderwijsgids