Normal_ipad1

De Maaskei organiseert op donderdag 27 november een thema ouderavond. Ouders worden tijdens de avond ingelicht over mediawijsheid. De Maaskei is een school voor primair en voortgezet speciaal onderwijs. Frits Meijer, leerkracht en mediacoach, legt op de avond uit hoe ouders de leerlingen van de Maaskei kunnen begeleiden in hun media gebruik. Dit meldt de Maaskei. 

Op de bijeenkomst zullen twee vragen centraal staan. Ten eerste behandelt Meijer de vraag hoe kinderen van de Maaskei omgaan met de nieuwe media. Daarnaast informeert hij ouders over hoe zij hun kinderen hierin kunnen begeleiden. Er zullen tools aan de ouders overhandigd worden waarmee zij hun kinderen kunnen begeleiden. Ook de vraag wie welke taak in deze begeleiding heeft wordt behandeld. 
 
De ouderavond wordt georganiseerd in de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week, die van 21 tot en met 28 november loopt, vraagt Mediawijzer.net aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en hun omgeving. Mediawijzer.net is het Nederlandse Expertisecentrum mediawijsheid dat in 2008 is opgericht op initiatief van de Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie voor Jeugd en Gezin.
 
Programma: 
Vanaf 19.15 uur: inloop
19.30 uur: mediawijsheid en mediawijs zijn
20.00 uur: pauze
20.15 uur: vervolg mediawijsheid 
21.00 uur: einde van de ouderavond
 
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deelname aan de avond via info@maaskei.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids