Normal_doofblind

Kentalis in Zoetermeer gaat verhuizen. Vandaag wordt het eerste deel van het nieuwe Zorg Onderwijscentrum aan de Meerzichtlaan betrokken. Vanaf 1 september is het centrum volledig in gebruik. In het nieuwe centrum wordt zorg- en onderwijsvoorzieningen gehuisvest voor kinderen en jongeren die doof of slechthorend zijn of ernstige communicatieproblemen hebben, soms in combinatie met andere beperkingen.

De verhuizing naar het Zorg Onderwijs Centrum (ZOC) gebeurt in stappen. Vandaag gaan als eerste de kantoren over, inclusief de telefooncentrale. Vandaag zijn dan ook alle locaties van Kentalis in Zoetermeer telefonisch niet bereikbaar.

Het nieuwe ZOC bestaat uit twee gebouwen. On het onderwijsgebouw komen verschillende onderdelen van speciaal (voortgezet) onderwijs. In de zomervakantie zal Kentalis Onderwijs Zoetermeer (voorheen Scholengemeenschap Effatha) dit deel van het centrum betrekken. Evenals de Zoetermeerse locatie van de speciale school De Voorde leerlingen met een auditieve of communicatieve beperking.

In het centrale gebouw komen de kantoren, zorgonderdelen en Kombino dat zowel specialistische als reguliere kinderopvang biedt. Kombino heeft al zijn intrek genomen in het gebouw.

In het ZOC zal Kentalis begeleiding, behandeling, onderwijs aanbieden en onderzoek verrichten. De kinderen en volwassenen die terecht kunnen in het centrum zijn, doof, slechthorend of doofblind of hebben ernstige problemen met communiceren. Soms gaat dit gepaard met een verstandelijke beperking, motorische of psychiatrische problemen. De locaties waar cliënten wonen, zoals de Weteringdreef, verhuizen niet naar het nieuwe centrum.

© Nationale Onderwijsgids