Normal_images__1_

Relatief veel kinderen uit de Achterhoek worden doorverwezen naar speciaal onderwijs, praktijkschool en het leerweg ondersteunend onderwijs (LWOO). Middelbare scholen en speciaal onderwijsinstellingen hebben de handen ineengeslagen om een einde te maken aan deze ongelijkheid. Samenwerkingsverband 25-o3 gaat leerlingen extra ondersteuning bieden. Dit meldt de Gelderlander. 

Het percentage leerlingen dat een bijzondere vorm van onderwijs kreeg in de Achterhoek lag tussen 2010 en 2013 één procent hoger dan landelijk. Het ministerie van onderwijs heeft de scholen uit de Achterhoek de opdracht gegeven deze ongelijkheid op te lossen. Daarom hebben het speciaal onderwijs en middelbare scholen in de regio de handen ineengeslagen. 
 
Zij hebben een organisatie opgericht genaamd Samenwerkingsverband 25-o3. Deze organisatie gaat ervoor zorgen dat de leerlingen ondersteund gaan worden op de scholen. De onderwijsinstellingen hebben gekozen voor deze aanpak omdat die in lijn is met de wet Passend onderwijs. 
 
"De overheid heeft ingezet op passend onderwijs. Kinderen en jongeren moeten zo mogelijk op reguliere scholen terechtkunnen,” zo stelt directeur van het samenwerkingsverband Naud Lubbers. “Daarvoor is extra ondersteuning nodig."
 
© Nationale Onderwijsgids