Scholieren Ichthus College uit Dronten maken eindexamens in de kerk

Zo’n 3.500 middelbare scholieren in de provincie Flevoland zijn gestart met hun eindexamens. De grootste groep leerlingen zit op het vmbo. Daar worden dan ook de meeste examens uitgedeeld. Dat meldt Omroep Flevoland.

Vaak worden de examens gemaakt in de gymzaal, maar het Ichthus College is uitgeweken naar kerk en zalencentrum Open Hof. De kerk staat naast de school en heeft veel meer ruimte dan de gymzaal van de school.

Kerk is een rustige plek

Voor de leerlingen is de kerk een rustige plek. Het ‘drukke leven’ binnen de school is ver weg. “Het geeft de examenleerlingen de rust die ze nodig hebben”, aldus teamleider Annemarie de Jong van het Ichthus College.

Extra spanning 

Examenkandidaten zijn in deze tijd van het jaar vaak extra gespannen. De Jong heeft hetzelfde gevoel. “De spanning die de leerlingen hebben neem je vaak zelf ook altijd een beetje over.” Het vmbo-examen geschiedenis is het eerste examen van dit seizoen waar de school mee start.

De eerste scholier die de kerk uitkomt is Savannah Keijzer. Ze heeft iets meer dan een uur over het examen gedaan. Ze heeft er een goed gevoel over en verwacht dan ook dat haar cijfer een voldoende zal zijn. Een slechter gevoel over het examen heeft Owen Scholder. Hij schat zijn kansen laag in met een cijfer tussen de 4,5 en de 6. Bijkomen van het dit examen is niet aan de orde, want Engels staat een paar uur later op het programma. Alleen dat vak is een stuk gemakkelijker volgens Owen.

Geslaagd 

Tot 28 mei moeten de leerlingen zich zo goed mogelijk voorbereiden voor hun examens. Op 12 juni horen ze dan eindelijk of ze geslaagd zijn.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk