Event Techniek Tastbaar in Drachten en Leeuwarden

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst?  Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen. Dat meldt Techniek Tastbaar. 

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een beademingsapparaat in het ziekenhuis, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden. Maar hoe kun je nu jongeren interesseren voor techniek? 

Doe- en beleef-event 

Sterk Techniek Onderwijs en de Technetkringen Drachten en Leeuwarden organiseren Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat aan leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. Omdat alle bedrijven een activiteit voor de leerlingen in de leeftijd van 10-16 jaar hebben bedacht kunnen zij zo ervaren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze leerlingen van harte uitgenodigd op 10 juni van 12.00 uur tot 20.00 uur bij VHS Singelland in Drachten en bij Aeres VMBO in Leeuwarden. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang helemaal gratis. 

De 7 werelden van Techniek 

Wat is nu eigenlijk techniek en hoe leg je dat aan leerlingen en hun ouders uit. Daartoe is het concept “de 7 werelden van Techniek” bedacht. De 7 werelden zijn: Mens & Gezondheid; Energie, Water & Veiligheid; Voeding & Natuur; Wonen, Werken & verkeer; Ontwerp, Productie & Wereldhandel; Digitaal, Media & Entertainment; Hi-tech & Science. Dit concept geeft al aan dat de diversiteit in techniek heel groot is. Om nog maar niet te spreken van de vele kruisverbanden tussen deze werelden. De circa 30 regionale bedrijven laten zien waar ze actief zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe!

Door: Nationale Onderwijsgids