Normal_bike-313199_960_720

Het ROVZ houdt in januari 2019 een fietsverlichtingscampagne in Zeeland. Doel is om het voeren van fietsverlichting te bevorderen onder leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs én hun ouders. Dit meldt provincie Zeeland.

Op donderdag 10 januari 2019 gaven gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Chris Simons het startsein voor de campagne ‘Licht aan, goed bezig!’. Dat gebeurde bij basisschool ’t Vierschip in Arnemuiden. Samen met leerlingen spoten de bestuurders een krijttekening op het schoolplein.
 

Aandacht voor fietsverlichting

 
Om extra aandacht te vragen voor fietsverlichting op scholen, heeft het ROVZ een stickeractie opgezet. Scholen konden reflecterende stickers bestellen; zowel voor leerlingen als voor hun ouders. Meer dan 65 basisscholen en zeven scholen voor voortgezet onderwijs doen mee met de actie. Er zijn in totaal 20.000 stickers aangevraagd. Het idee is dat de stickers een aanleiding zijn om rond de keukentafel samen over verkeersveiligheid te praten. Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein.
 

Bezoek van ROVZ-ambassadeurs

 
Namens het ROVZ delen verschillende wethouders in de week van 10 tot 14 januari een fietsverlichtingspakket uit bij de deelnemende scholen. Leerlingen en ouders krijgen de reflecterende stickers met de tekst ‘Licht aan, goed bezig!’ en ‘Licht aan, goed voorbeeld!’. In samenwerking met de ANWB krijgen de scholen ook kartonnen mallen en krijtspuitbussen om krijtuitingen aan te brengen op de schoolpleinen. Ook zitten er in het pakket folders van de landelijke campagne ‘Ik val op’.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids