UNICEF Kinderrechten Debattournooi: doet jouw klas al mee?

Jongeren hebben vaak een duidelijke mening. Maar hoe onderbouw je je mening en ga je het debat met elkaar aan? In het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi leren jongeren hoe ze hun mening kunnen beargumenteren én leren ze over kinderrechten. Meedoen is helemaal gratis en deelname sluit aan bij verschillende kerndoelen in het onderwijs. Doet jouw klas ook mee? 

UNICEF organiseert jaarlijks met Stichting Nederlands Debat Instituut het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi, voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs (alle niveaus). Want kinderrechten gáán niet alleen over kinderen en jongeren, zij hebben er zelf ook een mening over. De finale is traditiegetrouw op Kleine Prinsjesdag.

Het volgende debattoernooi is 21 april 2018. Op die dag vindt ook de verkiezing van de Koning(in) van de Jeugd plaats. Leerlingen met een mening en een talent voor presenteren kunnen zich hiervoor aanmelden. De Koning(in) van de Jeugd leest op Kleine Prinsjesdag de Troonrede van de Jeugd voor en vervult door het jaar heen verschillende taken. 

Klik hier voor informatie over het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi en aanmelden

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids