Normal_klas__kinderen__po__sander_dekker__staatssecretaris__klaslokaal
Op zaterdag 8 april worden 150 toptalenten van de bovenbouw van het praktijkonderwijs, het vmbo, de havo en het vwo in de schijnwerpers gezet op het Toptalentengala in het Museon in Den Haag. In dertien exclusieve masterclasses krijgen de leerlingen les van bewezen toptalenten. Tot slot vindt er een feestelijk galadiner in de Ridderzaal plaats. Dit meldt Rijksoverheid.
Staatssecretaris Sander Dekker: “Aanstaande zaterdag vindt het Toptalentengala plaats. Uit een hele stapel aanmeldingen zijn 150 toptalenten geselecteerd. Ik kijk ernaar uit om de talenten te ontmoeten. Het vergt namelijk lef om er voor uit te durven komen dat je ergens goed in bent. Ik vind dat je trots mag zijn wanneer je een uitblinker bent en een talent hebt dat eruit springt. Dát talent gaan we zaterdag vieren”.
 
Om deel te kunnen nemen aan het Toptalentengala, konden leerlingen via een filmpje of een motivatiebrief laten zien welk talent zij in huis hadden. Door een selectiecommissie zijn in totaal 150 toptalenten geselecteerd die op deze bijzondere dag hun talent mogen vieren en kunnen beproeven. Uit iedere provincie zijn talenten aanwezig.
 
In het Museon zijn er zaterdagmiddag 13 workshops. Aan minister-president Rutte gaan de talenten hun ideeën voor een beter Nederland presenteren. Met minister Ploumen gaan talenten aan de slag om problemen, bijv. op het gebied van klimaat en mensenrechten, in hun eigen omgeving op te lossen. Met sterrenkok Niven Kunz koken wordt er gekookt in de masterclass gastronomie. Deze leerlingen mogen ook helpen met het bereiden van het diner dat op het gala in de Ridderzaal wordt geserveerd. Modeontwerpster en eigenaresse van Supertrash, Olcay Gulsen, geeft een masterclass in mode en ontwerp. In de masterclass laat ze zien hoe je een onderscheidend en duurzaam kledingstuk kan ontwerpen.
 
Verder zijn er masterclasses creatie & design (Martijn van der Poll), ondernemerschap (Jip Samhoud), muziek (Ali B), sport (Gerard Kemkers), béta &techniek (Anna Gimbrère), ICT (Evert Hoogendoorn), taal (Sjaak Bral) en zorg & robotisering (Tom Ederveen).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids