Normal_schrijven_pen_papier

Door digitalisering hoeven scholieren steeds minder te schrijven en worden teksten automatisch op spelling gecontroleerd. Maar ook de interesses van scholieren veranderen, waardoor verhalen schrijven nauwelijks nog wordt gedaan. Randstad Onderwijs heeft samen met Van Dijk Educatie middelbare scholieren gevraagd om hun droombaan in 2032 te beschrijven. De beste verhalen zijn gebundeld in een boek met illustraties van The Francolin. Woensdag 22 juni worden de winnaars van de verhalencompetitie bekend gemaakt. Dat meldt Randstad.

Met het programma #wordenwiejebent wil Randstad mensen inspireren om datgene te doen waar hun hart ligt. Voor de jongeren van nu is dat erg belangrijk, omdat mensen in de toekomst steeds meer zélf de regie moeten pakken om in welzijn en welvaart te voorzien. Het schrijven van een verhaal appelleert aan de schrijfkwaliteiten van scholieren, aan hun verbeeldingskracht en daagt leerlingen uit al vroeg na te denken over hun passie en ambitie.

Op woensdag 22 juni worden de winnaars bekendgemaakt. De jury, bestaande uit bekende schrijvers Eva Burgers en Emiel de Wild, bepaalt van alle inzendingen welk verhaal het meest inspirerend is. Schrijfster en jurylid Eva Burgers vindt de wedstrijd een mooi initiatief: "Schrijven helpt jongeren bij het uiten van hun gevoelens. Ik heb dat ook duidelijk bij deze competitie gezien. Schrijven wordt vaak gebruikt om belevenissen te verwerken.” De winnaar gaat naar huis met een iPad met toetsenbord.

© Nationale Onderwijsgids