Normal_school_klas_leeg_stoel_tafel

Drie leerlingen van het Maris College vestiging Statenkwartier in Den Haag zijn gestraft voor het opblazen van een toilet met vuurwerk. Het incident leidde tot commotie en een ravage op de school. De directie heeft maatregelen genomen tegen het drietal. Dat meldt Omroep West. 

De leerlingen zijn opgenomen op beelden van beveiligingscamera's. Daarop is te zien hoe het drietal het vuurwerk pakken, de wc betreden en vervolgens na een luide knal wegrennen. Door de camerabeelden was het niet moeilijk te achterhalen wie de ravage hadden veroorzaakt. De school heeft aangifte gedaan tegen de leerlingen en heeft ze zelf ook gestraft.

Twee van de drie leerlingen zitten in hun eindexamenjaar op de vmbo-school. Zij moeten hun leerjaar thuis afronden en krijgen op school alleen nog huiswerk op. De andere dader zat in het derde jaar en is van school gestuurd. Hij moet op zoek naar een alternatief. “Als je zo met onze gastvrijheid omgaat, dan ben je hier niet langer welkom”, aldus de directeur van de school. De school had alle leerlingen van de school in december al gewaarschuwd in een brief aan alle ouders, dat meenemen en afsteken van vuurwerk in en rond de school niet is toegestaan. Wie dit toch deed stond een forse straf te wachten. 

© Nationale Onderwijsgids