Logo_aventus

Aventus is een mbo-school in de Stedendriehoek met locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen en biedt mbo-opleidingen, entreeopleidingen, volwasseneneducatie en VAVO (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs).

Bij Aventus kun je kiezen uit  ca. 200 mbo-opleidingen in diverse richtingen (techniek, autobranche, gezondheidszorg,  sport, horeca, economie, administratie, ICT, dans, mode, etc). Welke opleiding je ook kiest bij Aventus, het is jouw opleiding!  Je krijgt stap voor stap steeds meer de regie over je eigen studie. Je leert om initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te nemen.  Met altijd die helpende hand van onze docenten en begeleiders als dat nodig is. En gaat het even iets minder? Dan kun je altijd bij je docent terecht. Bij Aventus zijn we trots op wat onze studenten bereiken. Je komt onze studenten op heel veel plekken tegen. Ze doen mee aan vakwedstrijden, zetten bedrijfjes op, lopen hard op de atletiekbaan of zijn voor de kleuters in de klas gewoon de liefste juf.
 

Aandacht voor jouw talent
Wij willen je alle kansen geven om jouw talent te ontdekken en te ontwikkelen. Talent kan groot of klein zijn, broos of nog verborgen. Dat talent in jou willen we helpen ontwikkelen, zodat jij straks helemaal klaar bent voor een leuke job op de arbeidsmarkt of een vervolgstudie in het hbo.

Beroepspraktijk centraal
Je leert voor een vak of een beroep. Bij Aventus geloven we dat je naast theoretische kennis vooral leert door dingen te ervaren, ze mee te maken. Zo bieden we onze studenten een veelzijdige mbo-opleiding waarbij ze alle facetten uit het vak leren. Vanuit de theorie maar ook in de praktijk. Daarom werken we bewust samen met bedrijven uit de regio. Zo zijn bijna alle lessen gekoppeld aan situaties die je op de werkvloer tegen zou kunnen komen. Ook werk je veel in praktijkruimtes, met opdrachten uit het  bedrijfsleven en natuurlijk ga je  regelmatig op stage. Verder worden er regelmatig gastlessen door mensen uit de praktijk gegeven.

Meer info
Wil je meer informatie over de opleidingen van Aventus, bel dan gratis met het Service- en Informatiepunt, 0800 – 444 5555. Stuur een email naar info@aventus.nl of kijk op www.aventus.nl.