Student sterrenkunde krijgt tien voor scriptie over interactie tussen zwarte gaten

Arend Moerman, student sterrenkunde uit Leiden heeft een tien gekregen voor zijn masterscriptie. In zijn scriptie simuleerde hij de interactie tussen drie zwarte gaten. Het komt gemiddeld één keer in de tien jaar voor dat een student sterrenkunde zo’n hoog cijfer haalt. De resultaten van Arend werden ook gepubliceerd in het vakblad Physical Review D. Dit meldt de NOS.

“Ik dacht wel dat ik een voldoende zou krijgen, maar een tien, dat niet”, aldus Moerman. Hij is negen maanden bezig geweest met zijn project. Zelf had hij na het inleveren van zijn scriptie nog niet door dat hij iets nieuws had ontdekt. “Ik zat zo vastgekleefd aan mijn scherm.”

'Kan ik altijd nog kok worden'

Naar aanleiding van de media-aandacht die na het onderzoek volgde werd Moerman al meerdere keren benaderd door recruiters. Hij ziet zichzelf alleen niet werken op kantoor en voor een baas. Inmiddels is hij ook met zijn tweede afstudeeronderzoek begonnen en werkt hij in de keuken een restaurantje. “Als het niet lukt in de academische wereld, dan kan ik altijd nog kok worden.”

Door: Nationale Onderwijsgids