Veel verdriet op De Springplank na ongeluk met taxibusje in IJzendijke

Op basisschool De Springplank in Terneuzen is er op dit moment veel verdriet. Bij een eenzijdig ongeval maandag op de Isabellaweg in IJzendijke raakten er vijf leerlingen van het speciaal onderwijs inclusief de chauffeur van het taxibusje gewond. Dat meldt Omroep Zeeland. 

In de verschillende klassen wordt er stilgestaan bij het ongeval en als leerlingen daar behoefte aan hebben kunnen ze praten met de aanwezige GGD-medewerkers. Hoe het met de slachtoffers gaat is niet duidelijk. Interim-directeur Eefje de Hulsters heeft wel contact met de ouders/verzorgers van de slachtoffers, maar ze vindt het niet aan de school zelf om over de conditie van de slachtoffers te communiceren. 

Vermoeden dat taxichauffeur onwel werd 

De politie kan alleen zeggen dat de slachtoffers ernstige verwondingen hebben opgelopen. ‘Voor een schrammetje hoef je namelijk niet in het ziekenhuis te blijven.’ De politie heeft het vermoeden dat de chauffeur van de taxi onwel is geworden, maar daar kan nog geen honderd procent duidelijkheid over gegeven worden. Er is wel een familie-agent op de zaak gezet om ondersteuning te bieden waar nodig, maar of de politie de zaak ook daadwerkelijk kan afronden is nog maar de vraag. Als de chauffeur echt onwel geworden is, is het geen zaak meer van de politie.

Ambulances en een traumahelikopter 

De leerlingen waren al onderweg van school naar huis met de taxi toen het misging. Het busje raakte een boom langs de Isabellaweg. Alle inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht en ook werden er meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Deze kon zonder slachtoffers uiteindelijk zijn weg weer vervolgen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk