App beschikbaar met tips voor schonere lucht in kinderopvang en school

Een app is er vandaag gelanceerd om scholen en kinderopvanglocaties te helpen de luchtkwaliteit in groepsruimtes, klaslokalen en slaapruimtes te verbeteren. De app ‘schone lucht kinderopvang en school’ bevat een stappenplan, oplossingen en informatie in begrijpelijke taal. De app is voor iedereen die in het onderwijs en op kinderopvanglocaties werkt. Dit meldt BOinK. 

De slechte luchtkwaliteit op scholen en kinderdagverblijven heeft de laatste tijd natuurlijk veel aandacht gehad. Goede ventilatie is belangrijk, niet alleen vanwege het coronavirus, maar ook omdat het een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen. Door de schone lucht die door de lokalen stroomt kunnen kinderen beter leren. Ook zorgt schone lucht voor minder gezondheidsklachten en een lager ziekteverzuim.

De ontwikkelaars 

De app is bedacht en ontwikkeld door BOinK in samenwerking met Kenniscentrum Ruimte-Ok. De kennis die nodig was is aangevuld door het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang, W/E adviseurs duurzaam bouwen en bba binnenmilieu. De app is hier te downloaden. 

Door: Nationale Onderwijsgids