Normal_bedankkaartjemerijn277

Collectanten van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben in november maar liefst 928.615 euro ingezameld. Met dit een recordbedrag kunnen belangrijke initiatieven voor kinderen en jongeren met een handicap worden gerealiseerd. Dit meldt NSGK.

Zo’n 12.000 vrijwilligers gingen in november 2018 door heel Nederland met de collectebus langs de deuren. Zonder hen, en zonder de mensen thuis die gul hebben gegeven, zou NSGK het belangrijke werk voor deze kinderen en jongeren niet kunnen doen. Zij zorgen er zo voor dat kinderen met een handicap de kansen krijgen die ze verdienen. 
 
In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Zij gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten, helpt NSGK deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids