Normal_gebarentaal346

Zaterdag 28 mei is de finale van de 19e Nationale Leesvertelwedstrijd voor dove kinderen. Tien finalisten strijden morgen om de titel 'Superster verhaalvertellen 2016'. Een recordaantal deelnemers heeft dit jaar meegedaan aan de wedstrijd. Dat meldt Doof.nl.

Eerst konden alleen dove kinderen van dovenscholen meedoen aan de wedstrijd. Sinds dit jaar kunnen ook dove kinderen die naar het reguliere onderwijs gaan meedoen. Om mee te doen aan de wedstrijd moesten de kinderen een filmpje insturen waarin ze een stukje uit hun favoriete boek voordroegen in de Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Een vakjury heeft uit alle inzendingen tien finalisten gekozen. Tijdens een bootcamp zijn de finalisten getraind om hun verhaal nog mooier en overtuigender voor te lezen. Na deze bootcamp is het voorlezen opnieuw opgenomen en deze filmpjes zijn online gezet zodat het publiek kon stemmen op zijn of haar favoriet. Zo'n duizend mensen hebben hun stem uitgebracht.

Morgenmiddag reikt kinderboekenschrijver Paul van Loon de prijs uit aan de 'Superster verhaalvertellen 2016'. Ook zal hij zijn boeken signeren. 

© Nationale Onderwijsgids