Normal_14116407610108_1

(Novum) - Werkgevers en werkzoekenden zijn in het eerste halfjaar meer gebruik gaan maken van de banensite van uitkeringsinstantie UWV. Het aantal vacatures op werk.nl nam met 31 procent toe naar 442 duizend, meldde het UWV donderdag. Het aantal bezoekers per dag steeg met veertien procent naar 184 duizend.

Zo'n 94 procent van de mensen met een WW-uitkering was volgens het UWV actief op de site. Op werk.nl moeten WW'ers zich registreren en hun sollicitatiegeschiedenis bijhouden. Het aantal WW'ers is op jaarbasis met 1,3 procent toegenomen tot 367.648 in juni. Halverwege vorig jaar was nog 85 procent actief op de site.

Werkgevers bekeken in de eerste zes maanden meer dan een miljoen cv's. In die periode een jaar eerder waren dat er nog vierhonderdduizend.

Vorig jaar kreeg de site nog een zware onvoldoende van gebruikers, bleek uit een onderzoek van FNV. De site was niet gebruiksvriendelijk en werden gebruikers gekoppeld aan voor hen totaal ongeschikte functies. Dit jaar is de klanttevredenheid licht gestegen, aldus het UWV. Het aantal klachten daalde met zes procent naar 1225.