Normal_kapper_uiterlijke_verzorging_mbo

Studenten van ROC van Twente hebben voor een driedubbele primeur gezorgd bij de Coiffure Awards. Alle drie de deelnemende kapsters in opleiding zijn individueel door in de categorie Young Talent, ze zijn genomineerd voor de Team Award én het is ook de eerste keer in de geschiedenis dat een school is genomineerd voor deze Team Award. Tot slot is één van de drie studenten (Britt) ook nog genomineerd voor de Consumer Award. Dit meldt ROC van Twente.

De drie deelnemers voor ROC van Twente hebben mee gedaan aan de Coiffure Award door fotosets in te sturen die beoordeeld zijn op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie. De Young Talent Award is voor kappers van 21 jaar en jonger. In totaal zijn er 10 genomineerden in deze categorie door. Alle deelnemers zijn voor de jury anoniem gebleven en kregen hierdoor een zo eerlijk mogelijke beoordeling. In de categorie Team Award zijn in totaal zes nominaties vergeven, waaronder dus één voor Team ROC van Twente, bestaande uit Sophie, Britt en Jill. Uit alle ruim 2000 inzendingen zijn 24 foto’s door een vakjury uitgekozen voor de Consumer Award, waaronder de foto van Britt.
 

Excellentieprogramma

ROC van Twente biedt al enkele jaren een excellentieprogramma dat bedoeld is voor studenten die talentvol en gemotiveerd zijn, graag een stap hogerop willen, uit hun comfortzone willen stappen en daar ook in willen investeren. De deelnemers worden geselecteerd door middel van een casting. Onder de naam ‘De Kunst van…’ volgen studenten gedurende het schooljaar meerdere vakinhoudelijke en vakoverstijgende workshops die worden afgesloten met een eindopdracht. De eindopdracht is deelname aan de Coiffure Award. 
 
Samen met het bedrijfsleven zet ROC van Twente in op een betere samenwerking om kwaliteitsverhoging van het kappersonderwijs te realiseren. ROC van Twente werkt onder leiding van projectleider Francisca Marissen samen met bekende namen uit het vak, zoals Maikel Assink, Kim Kötter, Wouter Nekkers en Hakan en Kirsten Alacali.
 

Coiffure Award

De Coiffure Award wordt elk jaar georganiseerd door Coiffure Media in samenwerking met Schwarzkopf Professional. De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland. De visie van de kapper op haarmode van het komende jaar moet uit het werk spreken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids